Evensong - 21/05/2023

Locatie: Nieuwe Kerk
Aanvang: 17:00
Aanvullende informatie:

Op 21 mei a.s. verzorgt niet Choral Voices, maar het Haagse ensemble Chorale Haganum olv Daniel Rouwkema de Choral Evensong in de Nieuwe Kerk Groningen. Voorganger is Tirtsa Liefting, organist is Mannes Hofsink.


Chorale Haganum ontstond in het begin van de coronapandemie in 2020, toen de Haagse Kloosterkerk haar kerkdiensten begon te streamen via Youtube. Toen ontstond er behoefte aan een kleinschalig ensemble dat in wisselende samenstelling vrijwel wekelijks hieraan kon bijdragen, onder leiding van dirigent en cantor Daniel Rouwkema. Als Kloosterkerk Ensemble werkte het mee aan televisie opnames voor oa Nederland Zingt en de Nationale Nieuwjaarszegen, en realiseerde het een livestream-opname met vocale muziek van Benjamin Britten.

Deze ervaringen als projectkoor met de rijke Anglicaanse koormuziek was voor een aantal deelnemers aanleiding om na de pandemie verder te gaan als het informele ensemble Chorale Haganum, met voor deze zomer maar meteen een optreden in St Pauls Cathedral op de agenda, waar zij Choral Voices zullen aflossen.

Op 21 mei klinken de volgende werken:

    •   Peace be to this congregation, Alison Cadden/Harry Grindle 
    •   Preces and Responses, Humphrey Clucas
    •   Psalm 67
    •   Magnificat en Nunc Dimittis in g-minor, Henry Purcell
    •  Sing praise to God who reigns above, Percy Whitlock