Evensongs - Ervaringen

Van een bezoeker:

‘De Evensongs zijn voor mij op dit moment vrijwel de enige momenten dat ik in een kerk kom. Ik hou van deze oude Engelse traditie,’ vertelt een van de vaste bezoekers van deze diensten in de Nieuwe Kerk. 'Wat me brengt is de schoonheid van de liturgie. Het nodigt je uit om je eigen plek in te nemen, zonder dat het je instemming vraagt. Je hoeft niks, je kunt er gewoon bij zijn. Deze liturgie is zo ontzettend gastvrij – je mag mee doen of niet, het maakt niet uit. Ik raak erdoor ontroerd.’

Boele Ytsma: Ontroerende gastvrijheid

Boele Ytsma

De Evensongs zijn voor mij op dit moment vrijwel de enige momenten dat ik in een kerk kom. Ik hou van deze oude Engelse traditie. Het is een thuis voor me. Afgelopen zomer waren we in Engeland. Ik heb toen gezegd dat ik wel een jaar wil wonen in een Engelse stad waar een dagelijks gezongen koorgebed wordt gehouden. Ik zou er, geloof ik, dagelijks bij zijn.

Wat me brengt is de schoonheid van de liturgie. Het nodigt je uit om je eigen plek in te nemen, zonder dat het je instemming vraagt. Je hoeft niks, je kunt er gewoon bij zijn. Deze liturgie is zo ontzettend gastvrij - je mag mee doen of niet, het maakt niet uit. Ik raak erdoor ontroerd. De gezongen psalmen, de eenvoud van de lezingen, de schoonheid van het koor. Het is voor mij elke maand weer een beetje thuiskomen.
Volgende middagviering
Cantatedienst
02-06-2024
in de Nieuwe Kerk
aanvang: 17:00