Zingen in coronatijd. Choral voices is klaar voor een evensong

Let op: Door ziekte van de dirigent gaat deze Evensong helaas nog niet door!

Komende zondag 20 september zou er weer een Evensong verzorgd worden door Choral Voices. Helaas moet dat wegens ziekte worden uitgesteld tot oktober. De restricties op samen zingen heeft het de koren uiteraard heel lastig gemaakt. Choral Voices is inmiddels zo ver dat ze voor ons een Evensong kunnen verzorgen. Het programma vindt u in de agenda en de aanvullende maatregelen vindt u onder Home op deze website.

Benieuwd hoe de leden van Choral Voices de afgelopen tijd zijn doorgekomen?U leest het hieronder!

Zoals de corona voor iedereen is ingeslagen als een bom, zat de schrik er bij ons ook goed in. Gelukkig zijn we precies op tijd gestopt met de repetities, zodat de schade binnen ons koor nihil was. Met lede ogen zagen we aan dat met name de cultuursector op professioneel en amateurniveau hard werd getroffen. Concerten en optredens werden op grote schaal afgelast, musici en koor- en orkestdirigenten zaten daardoor werkloos thuis. We waren druk bezig met de voorbereidingen voor onze tweede koorreis naar Londen en er stond een uitvoering van Händels Messiah op het programma. Deze beide events worden uitgesteld naar 2021.

Na een periode van wachten op persberichten en richtlijnen van de overheid en het RIVM team, hebben we als koor gekeken naar mogelijkheden en onmogelijkheden. Ook overkoepelende organisaties zoals de KCZB en Koornetwerk kwamen met advies na een periode van onderzoeken. Er mocht weer voorzichtig gerepeteerd worden volgens een strikt protocol. Gelukkig beschikt één van onze koorleden over een grote boerderij met een kapschuur, waardoor er gedurende de warme maanden een mogelijkheid was om op verantwoorde afstand tot elkaar met het koor te kunnen repeteren.

Buiten de koorleden die vanwege hun werk in de zorg niet mogen deelnemen aan groepsactiviteiten, is het koor inmiddels nagenoeg compleet. We repeteren weer in de Helperkerk in Groningen, niet in onze vaste repetitieruimte, maar in de grotere, goed geventileerde kerkzaal. We kunnen u melden dat dit met ruime afstand tot elkaar goed lukt. Mede door de hervatting van onze repetities zijn we er weer klaar voor om Evensongs uit te voeren, iets wat we heel erg graag doen!


Volgende middagviering
Evensong
20-09-2020
in de Nieuwe Kerk
aanvang: 0:00