Open repetitie Choral Voices

Choral Voices, het koor dat iedere maand de traditionele Anglicaanse Evensongs van Schoonheid met een Ziel verzorgt, houdt op woensdag 11 september een open repetitie. De repetitie begint om 20.00 uur. Choral Voices repeteert in de Helperkerk, Waldeck Pyrmontplein 13a te Groningen.

Het koor Choral Voices komt voort uit het interkerkelijk koor “Rejoice” en heet sinds 15 jaar “Choral Voices”. Onder de bevlogen leiding van dirigent Daniël Rouwkema heeft het koor zich gespecialiseerd in “Cathedral Music”: muziek die het beste tot zijn recht komt in grote ruimtes met veel akoestiek.
De thuisbasis van Choral Voices is Groningen, met optredens in de Martinikerk, de A-kerk en de maandelijkse Choral Evensong in de Nieuwe Kerk. Daarnaast trad het koor op in grote Nederlandse en Engelse kerken en kathedralen: o.a. de Domkerk te Utrecht, de grote of St Bavokerk in Haarlem, de grote kerk in Naarden, Chester Cathedral, Bristol, Liverpool, York en Worcester. Choral Voices is net terug van succesvolle optredens in de Westminster Abbey en St Paul’s Cathedral. Het werd door de kerkmusici ter plekke beoordeeld als een “excellent choir”.
Dirigent Daniël Rouwkema begon zijn muzikale carrière op het Roder Jongenskoor. Tussen 2002 en 2005 werkte hij in het Verenigd Koninkrijk als “Master of Music”, dirigent en organist in de kathedralen van Chester en Belfast. Met de daar opgedane kennis en ervaring is hij zich in Nederland blijven ontwikkelen, wat terug te horen is in de lichte, transparante Engelse sound van zijn koren.

Volgende middagviering
Jazzvesper
22-09-2019
in de Martinikerk
aanvang: 17:00