Feestelijke Choral Evensong met vier koren in de Nieuwe Kerk te Groningen

Op zondag 16 juni vindt in de Nieuwe Kerk een feestelijke Choral Evensong plaats met vier koren, orgel en een koperensemble. Deze bijzondere Evensong markeert het begin van het jaar waarin Choral Voices haar 40 jarig jubileum viert.
Aan de feestelijke vier-koren Evensong werken mee: Schola Davidica uit Utrecht, het koor van de Kloosterkerk in Den Haag, Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen en uiteraard Choral Voices uit Groningen. De koor- en samenzang worden begeleid door een koperensemble en Mattijs de Vreugd bespeelt het in 2018 gerestaureerde Timpe orgel.
Het koor Choral Voices komt voort uit het interkerkelijk koor “Rejoice” en heet sinds 15 jaar “Choral Voices”. Onder de bevlogen leiding van dirigent Daniël Rouwkema heeft het koor zich gespecialiseerd in “Cathedral Music”: muziek die het beste tot zijn recht komt in grote ruimtes met veel akoestiek. Rouwkema begon zijn muzikale carrière op het Roder Jongenskoor. Tussen 2002 en 2005 werkte hij in het Verenigd Koninkrijk als ‘Master of Music’, dirigent en organist in de kathedralen van Chester en Belfast. Met de daar opgedane kennis en ervaring is hij zich in Nederland blijven ontwikkelen, wat terug te horen is in de lichte, transparante Engelse sound van zijn koren.
De thuisbasis van Choral Voices is Groningen, met optredens in de Martinikerk, de A-kerk en de maandelijkse Choral Evensong in de Nieuwe Kerk. In het jubileumjaar 2019 staat Londen op het programma, met optredens in de Westminster Abbey en St Paul’s Cathedral.

Datum: zondag 16 juni, Locatie: Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1, Groningen


Aanvang: 17.00 uur, Toegang: vrij (collecte bijde uitgang)
Na de Evensong worden de bezoekers getrakteerd op een hapje en een drankje.